Українські металурги капітулювали перед "УкрГаз-Енерго"

Понеділок, 25 червня 2007, 14:16

Металургійний комбінат ім. Ілліча (Маріуполь, Донецька область) 22 травня підписав додаткову угоду зі спільним підприємством "УкрГаз-Енерго" на поставки природного газу за новою ціною 708 грн. за тис. куб. м, що включає витрати на його зберігання в підземних сховищах.

Про це в інтерв'ю "Інвестгазеті" повідомив голова правління СП Ігор Воронін, передає "Обком" з посиланням на Українські новини.

"На сьогодні всі наші споживачі - їх більш двохсот - уклали угоди на постачання природного газу. Думаю, це кращий доказ, що, незважаючи на галас, ці бізнеси-групи зрештою переконалися в законності наших вимог", - сказав Воронін.

Раніше такі ж угоди підписали підприємства, контрольовані корпорацією "Індустріальний союз Донбасу".

Реклама:

За словами Вороніна, тепер СП працює з чистою рентабельністю в 2-3%.

Як повідомлялося раніше, у травні "УкрГаз-Енерго" підвищило ціну газу на 20 грн. за тис. куб. м. до 708 грн. за тис. куб. м (без обліку ПДВ, витрат на транспортування, цільової надбавки), включивши в кінцеву ціну витрати з його збереження.

Гранична ціна газу встановлена Кабміном складає 720 грн. за тис. куб. м. Після цього низка металургійних підприємств, в основному, контрольованих ІСД, відмовилися підписувати угоди на поставки природного газу за новими цінами на травень-червень.

Вже в середині червня підприємства ІСД погодилися з новими цінами на газ.

Антимонопольний комітет почав розслідування проти "УкрГаз-Енерго" у зв'язку з підвищенням ціни на газ для метпідприємств.

Сама компанія вважає, що включення в ціну природного газу витрат на його збереження є юридично та економічно обґрунтованим, оскільки діюча нормативно-правова база надає право будь-якому постачальнику газу включати у відпускну ціну енергоносія при його реалізації промисловим підприємствам витрати зі збереження в підземних сховищах газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!