Костусєв лякає пекарів жорсткими санкціями

Понеділок, 18 червня 2007, 12:09

Антимонопольний комітет попередив учасників ринку хліба та хлібобулочних виробів, що їхня діяльність знаходиться під постійним контролем відомства.

Про це повідомила прес-служба АМКУ в понеділок.

"Оскільки окремі підприємці стали на шлях порушення конкуренційного законодавства, комітет рішуче відреагував на такі дії. Зокрема, лише протягом останнього часу за антиконкурентні узгоджені дії притягнув до відповідальності чотирьох порушників в Дніпропетровській та Черкаській областях. А також - за зловживання монопольним становищем по одному підприємству на Полтавщині, Сумщині, Тернопільщині та трьох - на Черкащині", - зазначено в повідомленні.

На думку АМК, це посприяло запобіганню підвищення вартості хліба та хлібобулочних виробів і встановленню економічно обґрунтованих цін на цю продукцію в зазначених регіонах.

Реклама:

Прес-служба інформує, що на даний момент комітет порушив справу за ознаками зловживання монопольним становищем чернігівськими ВАТ "Ніжинський хліб", ВАТ "Прилуцький хлібокомбінат" та ВАТ "Чернігівський хлібокомбінат".

"Комітет ще в березні для недопущення підвищення рівня роздрібних цін на всі види хлібобулочних виробів та забезпечення стабільності цих ринків надіслав Мінекономіки відповідні пропозиції. А саме, розробити механізми отримання пільгових кредитів підприємствами хлібопекарської галузі, стимулювати створення обов’язкових запасів зерна на борошномельних та хлібопекарських підприємствах шляхом розроблення механізму відшкодування державою ставок по кредитах для них", - підкреслили в АМК.

Крім того, комітет наголосив на необхідності забезпечення умов безпосереднього доступу хлібопекарських підприємств до закупівлі зерна та борошна з держрезерву та регіональних резервів і прийняття відповідного нормативного документа, який зобов’язував би хлібопекарські підприємства-монополістів закуповувати зерно та борошно на конкурсних засадах.

"Хоча монопольне становище на регіональних ринках хліба та хлібобулочних виробів існує лише в 13 областях, Комітет у цілому вважає ці ринки соціально вагомими, контролюючи стан конкуренції по всій території країни. Тому на нещодавній нараді з головами наших територіальних відділень та в своїх дорученнях я націлив органи Комітету на застосування всіх процесуальних засобів впливу на порушників: від вимоги припинити порушення до жорстких штрафних санкцій", - відзначив з цього приводу голова АМКУ Олексій Костусєв.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!