"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд сприяє газовому монополізму - Ющенко

П'ятниця, 15 червня 2007, 13:30

Захоплення ринку газу в Україні монополістом здійснюється за підтримки уряду, заявляє президент України Віктор Ющенко.

"В Україні триває повзуче захоплення ринку газу й суміжних ринків монополістом. При цьому - це робиться за підтримки уряду", - сказав він на засіданні консультативної ради з питань іноземних інвестицій у п'ятницю в Києві.

За словами президента, така ситуація загрожує організації конкурентного середовища в енергетичній сфері. Ющенко відзначив, що в даному контексті його турбує неефективна робота Антимонопольного комітету.

"Останні кілька днів, по суті, назріває новий конфлікт у сфері газового ринку, коли системні споживачі починають не сприймати таке авантюрне поводження національного газового монополіста", - сказав президент.

Реклама:

Раніше Ющенко неодноразово називав схему поставок газу в Україну, яка була створена у 2006 році, найбільш вигідною для держави.

"В нас діють продумані й дуже гармонійні ринкові механізми", - сказав в інтерв’ю Віктор Ющенко журналісту Financial Times у січні 2006.

Спроби критики РосУкрЕнерго Ющенко трактував як спроби конкурентів компанії нав’язати більш дорогі послуги з постачання газу в країну певним структурам, що пов’язані з українськими політиками.

"Це (критика угоди від 05.01.2006, за якою РосУкрЕнерго ставало постачальником газу в Україну – "ЕП") була заманушка заради одного: привести одну із компаній, яка могла партійно фінансувати одну політичну силу на виборах. І коли це не вдалося, тоді почалися бити горщики: давайте анонсуємо всі угоди, проклянемо в анафемі "РосУкрЕнерго" і так далі, тому що це… просто це інша концепція. Вона не дає місця іншим непрозорим схемам", - таку думу висловив президент в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам - "1+1", "Інтер", "ICTV" та "Перший національний" 13.01.06.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!