"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура взялась за зерно

Четвер, 14 червня 2007, 11:04

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом неналежного збереження державного зерна, в результаті чого державі заподіяно понад 25 млн. грн. збитків.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Генпрокуратура провела перевірку щодо реалізації Держкомрезервом 40 тис. тонн зерна пшениці 3 класу врожаю 2003-2004 років, яке зберігалося на ДП "Хлібна база № 73" (Дніпропетровська область).

"Як з’ясувала перевірка, ціну на дану пшеницю було встановлено на підставі дослідження, відповідно до якого зерно не є класним і його заборонено використовувати на продовольчі та кормові цілі", - сказано в повідомленні.

Погіршення ж якості пшениці відбувалося через неналежне виконання службовими особами ДП "Хлібна база № 73" своїх службових обов’язків, оскільки зберігалося зерно без сушіння та за наявності вологості понад встановлені норми, зазначає ГПУ.

Реклама:

"За таких обставин Держкомрезерв України вимушений був продати цю пшеницю за ціною, що трохи перевищує 5 млн. грн., а отже, державі заподіяно понад 25 млн. грн. збитків", - повідомляє Генпрокуратура.

За вказаним фактом прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу щодо службових осіб ДП "Хлібна база № 73" за ознаками злочину, передбаченого статтями Кримінального кодексу про службову недбалість.

Як відомо, на засіданні уряду у середу прем'єр-міністр Віктор Янукович пригрозив звільнити міністрів сільськогосподарського блоку в разі, якщо ціни на хліб продовжуватимуть підвищуватися.

В свою чергу, віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута заявив, що контроль за цінами на хліб є завданням місцевої влади.

Раніше президент Віктор Ющенко звернувся до Януковича листом із проханням приділити більшу увагу ситуації з хлібом в Україні у зв’язку із посухою.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!