У Черновецького вирішили зібрати всі кінотеатри докупи

Середа, 13 червня 2007, 14:31 -

Київська міська державна адміністрація має намір реорганізувати 19 комунальних кінотеатрів шляхом злиття та створення на їхній базі комунального підприємства "Київкінофільм" до грудня.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації.

Для припинення діяльності кінотеатрів Київміськадміністрація створила комісію з 9 чоловік на чолі з першим заступником начальника Головного управління культури й мистецтв Євгеном Бондарем.

Комісія повинна провести інвентаризацію майна кінотеатрів станом на 1 червня і передати її результати в Головне управління комунальної власності, яке, у свою чергу, закріпить майно кінотеатрів за "Київкінофільмом".

Реклама:

Крім того, голова комісії отримав право здійснювати керівництво господарською діяльністю кінотеатрів на час їхньої реорганізації із правом наймання та звільнення їхніх співробітників, управління рахунками в банках і печатками до моменту завершення роботи комісії.

Крім того, голова комісії повинен у встановленому законодавством порядку попередити співробітників кінотеатрів про припинення їхньої роботи і забезпечити дотримання їхніх соціально-правових гарантій.

У свою чергу, керівники кінотеатрів повинні забезпечити комісію всією необхідною інформацією, документацією, статутними документами та печатками.

Як повідомляло агентство, Київміськадміністрація пояснює створення Київрадою "Київкінофільму" прагненням запобігти приватизації кінотеатрів їхніми трудовими колективами за низькою вартістю.

У квітні Київрада вирішила створити "Київкінофільм", реорганізувавши 19 комунальних кінотеатрів шляхом злиття.

"Київкінофільм" буде створено на їхній майновій базі і віднесено до сфери управління Головного управління культури та мистецтв.

Зокрема, реорганізації підлягають кінотеатри: "Єреван", "Алмаз", "Старт", "Смолоскип", імені Чапаєва, "Пролісок", "Промінь", "Салют", "Братислава", "Лейпциг", "Ленінград", "Молодіжний", "Росія", імені Шевченка, імені Гагаріна, "Київська Русь", "Флоренція", "Жовтень" й "Екран".

Київрада встановила, що мінімальний статутний фонд "Київкінофільму" має становити 5 тис. грн.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: