Газопровід "Уренгой-Помари-Ужгород" заіржавів

Середа, 13 червня 2007, 17:00

Причинами аварії на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород, що відбулася 7 травня в Київській області, стали стрес-корозія труб, прорахунки будівельників та корозійне середовище.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Євгеній Бакулін сьогодні на прес-конференції у Львівській області за підсумками щорічної наради з питань стабільного та безпечного функціонування газотранспортної системи України, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

"За висновками комісії, причинами аварії стали стрес-корозія, помилки будівельників та корозійне середовище", - сказав Бакулін. При цьому він додав, що попередня версія - просідання ґрунту - не підтвердилася.

Бакулін додав, що, незважаючи на аварію на ділянці магістрального газопроводу, європейські споживачі не постраждали, і транспортування газу в напрямку європейських країн не припинялося, що в черговий раз підтвердило надійність транспортування газу в Європу через територію України.

Реклама:

Як повідомлялося, 7 травня біля компресорної станції Ставище магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (Богуславський район Київської області) відбулася розгерметизація ділянки газопроводу з наступним загорянням природного газу.

За попередніми даними ДК "Укртрансгаз", збитки від аварії на українській ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" склали 850 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!