"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Харківський губернатор пообіцяв стримувати ціни на хліб

Вівторок, 12 червня 2007, 12:02

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков обіцяє втримати ціну на хліб у зв'язку з підвищенням цін на борошно в Харківській області.

Як повідомили в прес-службі ОДА, за інформацією Авакова, деякі борошномельні підприємства вже двічі протягом місяця підвищували ціну на борошно, що викликало занепокоєння в губернатора.

"Якщо ціна на борошно підвищилася на 30%, то як очікується, що в такій ситуації не подорожчає хліб? Однак, принаймні до нового врожаю, я буду неринковими методами й аргументами, які є в нас, переконувати пекарів стримувати ціну", - заявив Аваков.

Він також не погоджується з тим, що Харківська область була викреслена з постанови уряду "Про невідкладні заходи щодо зменшення негативного впливу посухи й забезпеченню формування ресурсів зерна врожаю 2007 року".

Реклама:

Як повідомив Аваков, на сьогоднішній день у цілому по області від посухи загинуло 8 тис. га ячменя, 2 тис. га пшениці, 600 га цукрового буряка й 1,8 тис. га інших культур. За попередніми підрахунками, загальна сума збитків складає близько 3 млн. гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!