Міттал з 1 червня підвищив зарплату працівникам на 10%

Понеділок, 11 червня 2007, 15:52

Металургійний комбінат "Mittal Steel Кривій Ріг" (раніше - "Криворіжсталь") з 1 червня поточного року підвищив працівникам заробітну плату на 10%.

Про це повідомили голова адміністрації по кадрах і зв'язках із громадськістю компанії Франк Паннір та голова профкому підприємства Юрій Бобченко на прес-конференції в Кривому Розі в понеділок.

Як пояснив Паннір, з 1 травня 2007 року тарифні ставки та оклади працівників підприємства підвищені на 5%, а з 1 червня 2007 року - ще на 10%.

Відповідне рішення прийняли адміністрація "Mittal Steel Кривій Ріг" та профспілковий комітет, виконуючи наміри, зафіксовані в спільній постанові "Про додаткові заходи щодо соціального захисту працівників при добровільному відході з підприємства" від 20 лютого 2007 року, відповідно до якого існуючий на 1 лютого поточного року фонд оплати праці не буде скорочений, передбачається подальше підвищення заробітної плати персоналу підприємства.

Реклама:

З початку 2007 року це друге підвищення оплати праці на підприємстві.

З врахуванням збільшення тарифних ставок і окладів на 7% з 1 січня поточного року, заробітна плата на ВАТ у цілому зросла на 22%, а з виплатою винагороди за підсумками року (так званої 13-ої зарплати) - більш ніж на 30%. При цьому середній заробіток працівників підприємства на 1 червня 2007 року склав 2,415 тис. грн., з обліком 13-ої зарплати - близько 2,6 тис. грн.

За словами Бобченка, за показником середньої зарплати "Mittal Steel Кривій Ріг" лідирує в галузі.

Паннір додав, що подальше підвищення зарплати відбудеться у випадку підвищення продуктивності праці працівників підприємства. При цьому він нагадав, що "Mittal Steel Кривій Ріг" до 2010 року має намір досягти випуску готового прокату на рівні не менше 10 млн. тонн і залізної руди - не менше 30 млн. тонн.

ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більш ніж 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш ніж 7,8 млн. тонн чавуна.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд. грн. за стартової ціни 10 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!