"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк привезе з Канади 5 мільйонів доларів

Вівторок, 8 травня 2007, 11:24

Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер заявляє про необхідність інтенсифікації політичного діалогу з Україною.

Про це журналістам повідомив речник МЗС Андрій Дещиця, коментуючи результати зустрічі Гарпера з міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком, який перебуває у Канаді з офіційним візитом.

Також, за словами Дещиці, сторони обговорили питання реалізації візитів до Канади президента і прем’єр-міністра та двосторонньої співпраці в енергетичній сфері.

Речник МЗС також сказав, що під час зустрічі з Яценюком прем’єр-міністр Канади дуже позитивно відзначив роль українців у становленні і розвитку канадського суспільства, а також їхню активну позицію у громадському і політичному житті держави.

Реклама:

Уряд Канади виділив Україні 5 мільйонів канадських доларів для вдосконалення систем безпеки в контрольно-пропускних пунктах з метою запобігання нелегального переміщення ядерних матеріалів.

Про таке рішення канадською стороною було оголошено під час перебування міністра закордонних справ Арсенія Яценюка з офіційним візитом у Канаді.

Зазначений проект реалізується в рамках великої програми Глобального партнерства, яку було ініційовано країнами Великої вісімки, і у яку Канада протягом останніх 10 років внесла понад 1 млрд. дол.

У перший день свого офіційного візиту до Канади Яценюк також мав зустрічі з міністром закордонних справ Канади Пітером Маккеєм, міністром національної оборони Канади Гордоном О’Коннором, міністром міжнародного співробітництва Канади Жозеф Вернер, з президентом Канадського агентства міжнародного розвитку (CIDA) Робертом Грінхілом, зі спікером палати громад парламенту Канади Пітером Міллікеном.

Крім того, Яценюк виступив перед професорсько-викладацьким складом Оттавського університету та українською громадою і вручив деяким її представникам посвідчення закордонних українців.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!