"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенку не сподобалося, як уряд фінансує програми загальнодержавного значення

Вівторок, 8 травня 2007, 19:37 -

Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем’єр-міністра Віктора Януковича на незадовільне фінансування у І кварталі з бюджету ряду програм загальнодержавного значення.

Про це йдеться в листі президента до прем’єр-міністра, - повідомили у прес-службі глави держави.

"На забезпечення медичних заходів по боротьбі з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних хворих було виділено лише 203,7 тис. грн. при видатках на рік у 457,6 млн. грн.", – відзначається у листі глави держави до керівника уряду.

Йдеться також про кошти, не виділені на придбання автобусів та комп’ютерів для сільських шкіл, випуск української книги, заходи з охорони культурної спадщини, розвиток житлово-комунального господарства тощо.

Реклама:

Президент нагадав, що у щомісячному розписі держбюджету видатки за окремими програмами загальнодержавного значення передбачено здійснювати наприкінці року. Водночас на оснащення, приміром, фельдшерсько-акушерських пунктів та придбання для сільських закладів охорони здоров’я автомобілів швидкої допомоги передбачається виділити лише 70 млн. грн. – тобто 70 відсотків від річної суми.

У листі наголошується, що прем’єр-міністр має взяти під особистий контроль своєчасність та повноту фінансування відповідних програм і заходів, а також доручити Міністерству фінансів переглянути щомісячний розпис держбюджету та більш пропорційно розподілити річні видатки за такими програмами.

Від Державного казначейства президент очікуватиме інформацію про здійснення видатків за цими програмами і субвенціями.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: