Експерти: Азарову нема чого хвалитися профіцитом бюджету

Понеділок, 7 травня 2007, 11:15

Профіцит бюджету за підсумками перших двох місяців 2007 року не є репрезентабельним для всього року.

Так вважають аналітики АКБ "Укрсоцбанк", яких цитує прес-служба банку.

За підсумками перших двох місяців 2007 року бюджет України зведений з найбільшим за останні чотири роки профіцитом, в основному завдяки меншим витратам з державного бюджету.

За даними Нацбанку, доходи зведеного бюджету України в січні-лютому 2007 року знизилися з аналогічного періоду 2006 року з 34,1% до 31,2% ВВП або оціночно до 27,3 млрд. грн. У цей же час, витрати зведеного бюджету скоротилися істотніше в порівнянні із січнем-лютим 2006 року – з 30% до 24,1% ВВП або оціночно до 21,1 млрд. грн.

Реклама:

"За цей же період держбюджет України був зведений із профіцитом у 4,6 млрд. грн., що означає профіцит місцевих бюджетів у розмірі 1,7 млрд. грн., що сформувався також, на наш погляд, через менші, ніж заплановані, витрати", - вважають експерти "Укрсоцбанку".

На їхню думку, невисокий рівень використання бюджетних коштів викликаний чисто технічними причинами – він пов'язаний з необхідністю визначеного часу для затвердження паспортів бюджетних програм та порядків використання бюджетних коштів їхніми головними розпорядниками.

"Профіцит бюджетів є типовою ситуацією для перших місяців року", - резюмують аналітики.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!