Пінчук виходить на Лондонську фондову біржу

Понеділок, 7 травня 2007, 13:42

Акціонерами трубно-колісної компанії "Інтерпайп" ухвалено рішення про початок попереднього етапу процесу публічного розміщення акцій компанії (IPO) на Лондонській фондовій біржі.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі компанії.

Генеральний директор компанії Олександр Кірічко зазначив, що "цілями першого етапу підготовки є вибір інвестиційного і юридичного радників, які супроводжуватимуть процес надалі, і розробка спільно з вибраними радниками детальної стратегії IPO".

Згідно з планом, затвердженим акціонерами, перший етап підготовки до IPO триватиме чотири місяці - з травня по серпень 2007 року.

Реклама:

Як повідомлялося, в грудні 2006 року засновник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук заявив, що "Інтерпайп" планує IPO в 2008-2009 роках. При цьому, за його словами, "Інтерпайп" буде тепер частиною нової групи.

"Це буде бренд тільки нашого трубного і колісного бізнесу", - сказав Пінчук.

За його словами, презентація "Інтерпайпу" в цій якості відбудеться найближчим часом.

"Інші наші бізнеси і компанії матимуть інші бренди", - додав він.

Довідка. "Інтерпайп" є найбільшим виробником труб в Україні, контролюючи ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", ВАТ "Інтерпайп Нікопольський завод безшовних труб Niko Tube" і ВАТ "Інтерпайп Нікопольська трубна компанія" (Дніпропетровська область).

Компанії також належить 12,8% світового ринку залізничних коліс. Щорічний обсяг виробництва – понад 1,4 млн. тонн.

УНІАН


 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!