"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович із Ющенком поб'ють рекорди на фондовій біржі

П'ятниця, 4 травня 2007, 19:21

Курси більшості "блакитних фішок" на провідній фондовій біржі України в п'ятницю після появи новини про досягнення домовленості між президентом і прем'єром у другій половині дня почали рости.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" директор інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа, відзначивши, що їхнє збільшення вже досягло в середньому 2-4%.

"Ринок позитивно відреагує на цю новину. Він уже пішов угору й очікується, що за понеділок-вівторок загальний ріст може досягти 10%", - відзначив він.

Зокрема, курс акцій "Центренерго" за період з 16:01 до 16:14 виріс із 16,67 грн до 17,10 грн за акцію, "Укртелекому" за цей же період - з 1,13 до 1,15 грн за акцію, "Західенерго" - з 431 грн до 440 грн, "Дніпроенерго" - з 1665 грн до 1700 грн за акцію.

Реклама:

Лідером подорожчання в п'ятницю стали акції "Азовсталі" - на 22,8%, хоча тут основним двигуном виступила новина про плани зменшення статутного капіталу на 25,4% за рахунок анулювання власних акцій, раніше викуплених отриманих у ході приєднання до нього ЗАТ "Торговий дім "Азовсталь" і ВАТ "Маркохім".

У результаті, з ранку по середину дня їхній курс виріс із 2,54 грн до 3,115 грн за акцію, однак після новини про досягнення політичного компромісу він підріс до 3,135 грн.

За попередніми розрахунками операторів, за підсумками п'ятниці ПФТС-індекс може досягти історичного максимуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!