Семенюк виставила 1% акцій "Укртелекому" на біржу у вівторок

Четвер, 31 травня 2007, 13:30 -

Фонд держмайна виставить на торги Української фондової біржі (УФБ) 5 червня 1% акцій ВАТ "Укртелеком".

Про це повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк на прес-конференції в четвер.

Вона також висловила впевненість, що заплановані на 8 червня торги на фондовій біржі ПФТС із продажу 1% акцій "Укртелекому" відбудуться.

"Ми підготували звернення до суду із проханням прискорити розгляд справи про заборону продажу акцій "Укртелекому" на біржі", - зазначила вона.

Реклама:

Як повідомлялося, Київський господарський суд ухвалою від 21 травня заборонив ФДМ, "Укртелекому", УФБ і фондовій біржі ПФТС здійснювати будь-які дії з відчуження пакетів акцій "Укртелекому" і заборонив до розгляду справи по суті продаж пакетів акцій ВАТ "Укртелеком" 22 травня і 8 липня.

Визначення було винесено по позові хмельницького підприємства "Дотрін-2002" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (с. Карпивці, Хмельницької обл.). ФДМ та УФБ подали апеляції на дану ухвалу суду.

Торги з продажу 1% акцій "Укртелекому" на УФБ повинні були відбутися 22 травня.

Заявки на участь у торгах подавали три компанії. Пізніше ФДМ виставив даний пакет акцій на торги 29 травня, однак вони не відбулися через відсутність заявок.

Зазначений пакет виставляється на продаж на торги УФБ 5 червня за ціною 1,15 грн. за акцію. Він, як і на торгах, що не відбулися, 22 травня, буде розбитий на 40 лотів по 4,5 млн. акцій і один нестандартний лот - 7 млн. 262,479 тис. акцій.

Фонд вже оголосив продаж трьох пакетів по 1% акцій: на УФБ - 22 травня, ПФТС - 8 червня та Київській міжнародній фондовій біржі - 21 червня. Стартова ціна однієї акції визначена на рівні 1,15 грн., у такий спосіб початкова вартість 1%-го пакету "Укртелекому" встановлена на рівні 215 млн. 351 тис. 850,85 грн.

ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій "Укртелекому", згідно з яким 50%+1 акція закріплюється в держвласності, 37,86% будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року, 5% - на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: