"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будівельна компанія TMM успішно розмістила акції на закордонній біржі

Середа, 30 травня 2007, 20:06

29 травня одна з найбільших будівельних компаній України TMM успішно завершила процедуру розміщення акцій (IPO) на Франкфуртскій фондовій біржі.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У ході IPO компанія ТММ продала інвесторам 13,11% акцій і залучила близько $105 млн., у результаті чого загальна капіталізація компанії досягла $800 млн.

На сьогодні це найбільша капіталізація серед українських компаній, що проводили IPO. За даними компанії, дана угода порівняна із середнім показником залучених коштів при аналогічних розміщеннях акцій на російському ринку.

Реклама:

Проект реалізований шляхом створення відкритого акціонерного товариства TMM Real Estate Development.

Весь обсяг розміщення був викуплений великими іноземними інвестиційними фондами. Продаж акцій відбувався у формі глобальних депозитарних розписок, випущених банком-депозитарієм The Bank of New York.

Інвестиційний банк Concorde Capital виступив у процесі IPO як ексклюзивний фінансовий консультант і агент з розміщення.

Ціна однієї акції компанії в момент розміщення склала $15,45. Усього було розміщено 6 792 165 акцій компанії.

Прес-служба підкреслює, що в ході процедури розміщення попит на акції виявився настільки високий, що компанія прийняла рішення збільшити пропонований до розміщення пакет з 10% до 13,11%.

В результаті, обсяг залучених коштів перевищив початкові очікування менеджменту та акціонерів компанії.

"Інтенсивна взаємодія із широким колом міжнародних інвесторів дала нам можливість отримати високу оцінку компанії, акції якої були розміщені з премією в порівнянні з іншими лідерами галузі. У той же час при розміщенні ми намагалися дотриматись балансу інтересів компанії та інвесторів, особливо в процесі визначення ціни розміщення", - повідомив генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.

Отримані в ході розміщення кошти компанія планує направити на реалізацію існуючих проектів та освоєння нових сегментів ринку нерухомості.

ТММ розглядає IPO як перший крок довгострокової програми залучення інвестицій та кредитів на суму від 300 до 500 млн. дол. США на міжнародних ринках капіталів у найближчі 3 роки.

TMM - один з ведучих розробників та забудовників житлової нерухомості в бізнес та еліт сегментах. Основними видами діяльності компанії є будівництво житлових комплексів з обробкою "під ключ", а також офісних, торговельних та промислових об'єктів. За останні 12 років компанія побудувала 325 тис. кв. метрів житла. Обсяг поточних та планованих проектів компанії складає до 1 млн. кв. м у Києві, Харкові, Ялті та Житомирі.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!