Більшість будівельних кампаній Києва звинуватили в порушеннях

Четвер, 3 травня 2007, 15:02

Київське територіальне управління Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду визнало незадовільною роботу більшості будівельних кампаній столиці за підсумками першого кварталу 2007 року.

За інформацією начальника Київського теруправління Степана Дунаса показники травматизму в будівельній галузі залишаються високими. Лише за перші три місяці 2007 року трапилося 11 смертельних випадків, що на 7 більше, ніж за аналогічний період 2006 року, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Найчастіше при проведенні будівельних робіт працівники гинуть через непрофесійну підготовку, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, незастосування засобів колективного та індивідуального захисту, неякісної розробки проектів виконання робіт.

Водночас, за словами прес-служби, запровадження цільових перевірок будівельних об’єктів із залученням інспекторів різних видів нагляду та представників прокуратури підвищило результативність наглядової діяльності.

Реклама:

"Будівельним патрулем" в 1 кварталі цього року здійснено 18 виїздів, перевірено 46 об’єктів, на 80% з яких призупинено роботи. Згідно результатів оперативних перевірок технічного стану баштових кранів за 2006 рік, із 600 підіймальних споруд зупинена експлуатація 420.

Рада Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та місту Києву прийняла рішення позбавляти недбайливих роботодавців ліцензій на проведення будівельних робіт та посилити їхню персональну відповідальність за порушення вимог нормативно-правових актів та правил охорони праці.

Стане більш жорстким і контроль за обліком найманих працівників, повідомляє Кабмін.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!