"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Перлина у моря" готова розвиватися за рахунок Світового банку

Четвер, 3 травня 2007, 20:36

Одеса готується до участі в проекті "Розвиток міської інфраструктури в Україні за рахунок спеціальної інвестиційної позики Світового банку".

Відповідно до розпорядження мера міста Едуарда Гурвіца, загальна координація робіт щодо участі Одеси в даному проекті покладена на Управління з питань фондової діяльності й роботи із цінними паперами Одеської міськради.

Як повідомляє міський портал, комунальному підприємству "Агентство програм розвитку Одеси" доручено до 12 травня 2007 року привести у відповідність із вимогами СБ і Міністерства житлово-комунального господарства наявну документацію щодо участі Одеси в згаданому проекті.

Нагадаємо, на початку поточного року СБ заявив про намір надати Україні кредит у розмірі 140 млн. дол. на розвиток міської інфраструктури й поліпшення якості комунальних послуг.

Реклама:

Передбачається, що кредитний проект буде реалізований у Чернігівській, Донецькій, Івано-Франківській і Одеській областях.

Проект був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів 7 грудня 2005 року, при цьому відповідальним виконавцем було названо Міністерство будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства.

Міжнародний банк реконструкції й розвитку, більше відомий як Світовий банк, був заснований в 1945 році з метою надання допомоги Західній Європі у відновленні після Другої світової війни. В 1960 році в складі Світового банку була створена Міжнародна асоціація розвитку (МАР), що надає безпроцентні позики. Кошти МАР формуються за рахунок внесків заможних країн і кредитів, які повертають держави-боржники.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!