Бойко: держава поновить свої права в управлінні "Укртатнафтою"

Вівторок, 29 травня 2007, 19:36 -

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко обіцяє, що держава поновить свої права в управлінні компанією "Укртатнафта" (Кременчук, Полтавська область).

Про це він повідомив журналістам на брифінгу у вівторок.

Міністр повідомив, що конфлікт навколо "Укртатнафти" виник через те, що компанія "Татнєфтєпром" (Росія), 75% якої належить "Укртатнафті", не поставляла нафту на НПЗ.

"Коли було принципово поставлене запитання: "А де, власне, нафта, так скажемо, України?", то у відповідь почалися різного роду інсинуації, що межують із провокацією", - сказав Бойко.

Реклама:

Він додав, що Мінпаливенерго спокійно ставиться до цієї ситуації.

"Держава все одно забезпечить свої права в повному обсязі", - сказав міністр, додавши, що швидше за все на наступних зборах акціонерів будуть проведені переговори про забезпечення більш прозорої роботи "Укртатнафти".

Як повідомляло агентство, "Укртатнафта" не змогла провести збори акціонерів 23 травня. Збори акціонерів були скасовані правлінням "Укртатнафти".

43,054% акцій "Укртатнафти" належать "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: