В Україну продовжують приходити західні банки. На часі – словенський

Четвер, 24 травня 2007, 12:50 -

Найбільший у Словенії банк Nova Ljubljanska banka оголосить про відкриття свого київського представництва 30 травня. Експерти вважають, що вже найближчим часом Nova Ljubljanska banka зробить офіційну заяву про придбання банку в Україні.

Київське представництво банку Nova Ljubljanska banka фактично буде діяти від імені фінансової компанії NLB Interfinanz AG (Швейцарія), пріоритетними напрямками діяльності якої є експортне фінансування, торгове і пряме фінансування, а також керування ризиками і фінансовий консалтинг.

За інформацією Экономических известий, головою представництва NLB у Києві стане екс-генеральний директор Української національної іпотечної асоціації Антон Сергєєв. Пан Сергєєв повідомив, що основний акцент в Україні буде зроблений на торговельному фінансуванні і кредитуванні постачань устаткування для виробничого сектора.

Реклама:

Крім того, представництво NLB Interfinanz опікуватиметься кредитуванням – як банків, так і кінцевих позичальників під гарантії українських банків.

"В цілому група Nova Ljubljanska banka цікавиться роздробом і корпоративним сектором в Україні. Ми розглядаємо можливості відкриття лізингової та факторингової компанії, а також можливості рефінансування іпотечних портфелів українських банків", – розповів пан Сергєєв. За словами фінансиста, у NLB Interfinanz уже є кілька проектів в Україні, у які інвестовано біля 80 млн. дол. А в найближчі рік-півтора обсяги фінансування українських банків і компаній будуть збільшені до 300 млн. дол.

На думку директора департаменту міжнародного бізнесу банку "Форум" (банк співпрацює з NLB) Олексія Павлова, будь-яке представництво банку відкривається для того, щоб краще вивчити ситуацію в країні, з компаніями якої банк збирається тісно співпрацювати.

"Якщо робота представництва дає позитивні результати, то наступним кроком банку буде відкриття філії або дочірнього банку", – прогнозує пан Павлов.

За словами представника одного з закордонних банків, який побажав залишитися неназваним, відкриття представництва – це стандартна процедура входження Nova Ljubljanska banka на нові ринки. "Вони відносно недовго будуть представлені в Україні одним представництвом, і вже найближчим часом можуть заявити про придбання або реєстрацію власного банку", – запевняє банкір.

Він також розповів, що в Росії Nova Ljubljanska banka готується придбати невеликий московський банк для обслуговування словенських компаній. "Вони не раз заявляли, що вважають ціну в 4 капітали занадто високою для банків із країн СНД. Так що ризикну припустити, що їм цікавий невеликий банк в Україні", – сказав банкір.

Nova Ljubljanska Banka – універсальний банк, що займає лідируючі позиції в інвестиційному, корпоративному, а також роздрібному секторі Словенії. Банк є засновником групи NLB – найбільшої фінансово-банківської організації Словенії з загальними активами, що складають більше третини всіх активів банківської системи країни. Сукупні активи банку перевищують EUR10 млрд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: