"Газ України" залишив тисячі киян без води

Четвер, 24 травня 2007, 17:24

Газотранспортні організації за дорученням компанії "Газ України" знову почали примусово обмежувати постачання природного газу на об'єкти ВАТ "Київенерго" через незадовільні розрахунки столичної енергокомпанії за спожите паливо.

Як повідомив департамент суспільних зв'язків "Київенерго" у четвер, підприємство з газопостачання та газифікації ВАТ "Київгаз" 23 травня цілком призупинило газопостачання 16 котелень енергокомпанії, в результаті чого частина жителів Шевченківського району столиці залишилася без централізованого гарячого водопостачання.

Київська міська державна адміністрація в даний час у терміновому порядку вирішує питання виділення столичній енергокомпанії 48,502 млн. грн., що будуть перераховані "Газу України" у рахунок погашення заборгованості за поставлений природний газ, зазначено в повідомленні.

"Київенерго" експлуатує столичні теплоелектроцентралі (ТЕЦ), котельні, а також теплові та електричні мережі, поставляє споживачам міста електроенергію, забезпечує централізоване опалення та гаряче водопостачання жителів Києва.

Реклама:

Заборгованість столичної енергокомпанії перед "Газом України" виникає через низькі тарифи на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання, що не покривають витрат на виробництво теплової електроенергії, а також через неповні та несвоєчасні розрахунки споживачів за опалення і гарячу воду.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!