"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДніпроАзот" продадуть на початку червня?

Середа, 23 травня 2007, 14:29

Конкурс із продажу активів ВАТ "ДніпроАзот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), запланований на 25 травня, буде перенесений на початок червня, повідомило інформоване джерело.

"Конкурс попередньо буде перенесений не менш ніж на 2 тижні", - сказало джерело.

За його словами, причиною перенесення термінів конкурсу стало те, що не всі потенційні учасники встигли ознайомитися з умовами проведення торгів. Співрозмовник агентства зазначив, що, у першу чергу, мова йде про закордонні компанії.

Реклама:

Як повідомлялося, акціонери ВАТ "ДніпроАзот" на чергових загальних зборах 19 березня 2007 року прийняли рішення про продаж спільних валових активів підприємства або їхніх частин шляхом відкритих торгів.

У квітні ВАТ "ДніпроАзот" оголосило дату проведення торгів - 25 травня. При цьому початкова ціна активів декларувалася на рівні 1 млрд 754 млн 259,7 тис. гривень. Заявки на участь у торгах приймалися до 18:00 15 травня.

За оцінками експертів, ринкова вартість активів компанії коливається від 0,5 до 1 млрд доларів. За інформацією ЗМІ, на "ДніпроАзот" уже є п’ять претендентів - канадська PotashCorp, балтійська Achema, російські "Єврохім" та "Акрон", а також "український" підприємець Дмитро Фірташ.

ВАТ "ДніпроАзот" (м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору. Комбінат є одним з найбільших хімічних підприємств України.

За підсумками 2006 року ВАТ "ДніпроАзот" отримало чистий прибуток у обсязі 42,9 млн. грн. Статутний фонд компанії - 351 млн. 584 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!