Бютівець Фельдман може піти війною на Добкіна

Середа, 23 травня 2007, 18:46

У відповідь на рішення міської влади Харкова про ініціювання масштабних перевірок фінансово-економічної діяльності концерну "АВЕК" і документів, підписаних за всі попередні роки між комерційними структурами і владою міста, підприємці, що працюють на території об’єктів концерну "АВЕК", планують провести масштабні акції протесту під стінами мерії Харкова.

Про це повідомляє прес-служба концерну "АВЕК".

Початок акцій запланований на 25 травня. За словами організаторів, залежно від розвитку ситуації і у випадку, якщо до понеділка непорозуміння не будуть зняті, а питання не буде остаточно врегульовано – акції можуть носити безстроковий характер, проходити по всьому місту і супроводжуватися широкою громадянською кампанією на захист харківських підприємців від беззаконня з боку влади міста.

Також, антикризовими структурами концерну "АВЕК" готуються варіанти "асиметричної відповіді" місцевій владі, які можуть мати політичні наслідки для керівництва міста.

Реклама:

За словами одного з представників антикризового штабу концерну "АВЕК", "наїзд" з боку міської влади не став несподіванкою для Фельдмана і його команд. Такий розвиток подій був очікуваним і прогнозованим. Штабними і технологічними структурами завчасно були підготовлені сценарії реагування на подібні події. Таких сценаріїв кілька. Кожен з них може комбінуватися і варіюватися в часі залежно від обставин.

Залежно від вибору конкретного сценарію, за словами представника концерну "АВЕК", конфліктна ситуація між підприємцями і владою міста може розвиватися в кількох напрямах: ініціювання референдуму про недовіру місцевій владі і повне блокування ключових владних інститутів міста; делегітимізація міської ради, її розпуск і дострокові вибори (за сценарієм розпуску ВРУ); ініціювання зустрічі бізнесменів Харкова з іноземними послами і президентом України, в ході якої підприємці попросять підтримки у Ющенка, РНБОУ, СБУ та іноземних політичних інститутів; а також інші сценарії.

Як відомо, вчора секретар Харківської міськради Геннадій Кернес, заявив, що на структури народного депутата України від Блоку Юлії Тимошенко Олександра Фельдмана (концерн "АВЕК") чекає ретельна перевірка. За його словами, найближчим часом також буде створена комісія з вивчення абсолютно всіх договорів, укладених між концерном "АВЕК" з містом.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!