"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ затримала громадянина Турції зі 114 кг героїну на $9 млн.

Середа, 23 травня 2007, 19:28

Служба безпеки України затримала в Києві громадянина Туреччини та вилучила в нього 114 кг героїну на суму близько 9 млн. євро.

Про це повідомив у середу на брифінгу в Києві заступник начальника головного управління "К" Олександр Похилько.

За його словами, громадянин Туреччини був затриманий в одному із центральних районів Києва під час завантаження наркотику в автомобіль.

Заступник начальника управління "К" підкреслив, що цією затримкою СБУ завершила 3-й етап міжнародної операції з ліквідації транснаціонального злочинного угрупування, яке налагодило канал транзитного переміщення героїну в країни Західної Європи.

Реклама:

За словами Похилько, під час затримки іноземний громадянин встиг завантажити в багажник свого легкового автомобіля 4 спортивні сумки із брикетами героїну. Ще три такі ж сумки з героїном були знайдені в орендованій ним квартирі в будинку, біля якого стояв автомобіль. Стосовно наркокур'єра порушено кримінальну справу по ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотиків).

Попереднє слідство встановило, що наркотики в Україну ввезли контрабандним шляхом з Туреччини для подальшого переправлення героїну в країни західної Європи.

Протягом останніх п'яти місяців СБУ вилучила більше 285 кг героїну, оптова ціна якого за цінами чорного ринку становить біля 20 млн. дол. Цей героїн, як підкреслив Похилько, має афганське походження.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!