Америка поліпшить безпеку в українських шахтах

Вівторок, 22 травня 2007, 12:58

Сполучені Штати Америки мають намір виділити 1,4 млн. дол. на поліпшення безпеки в українських шахтах у 2008 році.

Про це повідомила прес-служба Державного комітету промислової безпеки, охорони праці й гірського нагляду з посиланням на зустріч голови Держгірпромнагляду Сергія Сторчака із президентом американської компанії "Партнерство з енергетичної і екологічної реформ" Джеррі Тріплеттом.

Сторчак висловив впевненість, що всі спільні україно-американські проекти, які спрямовані на зниження виробничого травматизму на вугільних шахтах України, є ефективними й надзвичайно важливими для створення безпечних умов праці шахтарів.

Він висловив задоволення спільними зусиллями обох країн, які забезпечували реалізацію в Україні проектів за технологією провітрювання гірських розробок і дегазації шахтних масивів.

Реклама:

Тріплетт зі свого боку повідомив, що уряд США в рамках програми "Шахтна безпека України" планує виділити близько 1,4 млн. доларів для реалізації цього проекту.

Ця ініціатива враховує пропозицію Держгірпромнагляду й передбачає введення у 2008 році професійної підготовки фахівців, які займаються безпекою праці на вугільних шахтах.

"Таким чином, у разі прийняття Конгресом США пропозицій до бюджету 2008 року, загальна вартість україно-американської програми становитиме понад 10 млн. доларів США", - цитує прес-служба Тріплетта.

Як повідомляло агентство, 4 шахтарі загинули й 17 були госпіталізовані через аварію на шахті "Краснолиманська" підприємства "Краснолиманськвугілля" у місті Родинське Червоноармійського району Донецької області, яка сталася о 5:40 9 травня на горизонті 940 м під час бурових робіт.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!