Корпорація Тарути може скоро злитися з російським "Газмєталлом"

Вівторок, 22 травня 2007, 15:17 -

Індустріальний союз Донбасу та російське ЗАТ "Газмєталл" незабаром завершать переговори про злиття.

Про це заявив сьогодні на конференції "П'ятий металургійний самміт" у Москві генеральний директор ЗАТ Максім Басов, повідомляє "Інтерфакс".

"Результат переговорів – або оголосимо про злиття, або про перенос консультацій на більш тривалий час", – сказав Басов.

Басов уточнив, що до кінця місяця планується завершити оцінку активів сторін. Він не став прогнозувати підсумки переговорів.

Реклама:

Басов додав, що "Газмєталл" також зацікавлено в злитті з металургійними компаніями, які зазнають дефіциту сировини. За його словами, такі переговори з компаніями вже ведуться, але він відмовився уточнити їхні назви.

Основний акціонер "Газмєталлу" Алішер Усманов заявляв Financial Times, що хотів би провести первинне публічне розміщення акцій нової компанії, яка може бути створена в результаті злиття з "Індустріальним союзом Донбасу", протягом року в Лондоні.

Він говорив також, що Сергій Тарута, один із двох основних власників ІСД, може стати президентом нової компанії, а "Газмєталл" призначить голову ради директорів.

На думку Усманова, синергетичний ефект від об'єднання активів російського ЗАТ "Газмєталл" та українського холдингу "Індустріальний союз Донбасу" складе $1 млрд. на рік. Капіталізація об'єднаного бізнесу складе від $15 млрд. до $19 млрд.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: