"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко вимагає підвищення зарплати своїм підлеглим

Вівторок, 22 травня 2007, 17:32 -

Держава втручатиметься в процес оплати праці працівників тих підприємств паливно-енергетичного комплексу, керівники яких найближчим часом не забезпечать її на належному рівні.

Про це сьогодні під час засідання колегії Міністерства палива та енергетики з питань оплати праці працівників підприємств, що належать до сфери управління Мінпаливенерго, заявив міністр, передає прес-служба відомства.

Міністр зазначив, що подекуди низькі зарплати є наслідком невмілого керівництва, оскільки часом на підприємствах з однаковою структурою попиту заробітна плата суттєво відрізняється. І заявив, що найближчим часом розпочнуться відомчі перевірки з метою визначити, де підвищення зарплат так і не відбулося.

"Ситуація залежить від менеджменту. І якщо в ході перевірок з’ясується, що оплата праці на певному підприємстві нижча, ніж середня по галузі, держава буде втручатися", - сказав Бойко.

За словами міністра, збільшення заробітної плати є пріоритетним завданням в реалізації соціальної політики, адже від її рівня залежить не лише покращення матеріального стану працівників, а й збільшення надходжень до бюджету, Пенсійного та інших соціальних фондів, що, в свою чергу, забезпечує соціальний захист непрацездатного населення.

"Потрібно підвищувати заробітну плату, аби працівники залишалися на підприємствах, а ми не мали проблем з кадрами", – підкреслив міністр.

Реклама:

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: