Світовий банк хоче дати Україні ще $200 млн.

Вівторок, 22 травня 2007, 18:00

Україна до кінця травня 2007 року підготує пакет документів, необхідний для схвалення рішення Світового банку щодо надання їй позики в обсязі $200 млн. для фінансування проектів з реконструкції та модернізації високовольтних підстанцій і ліній електропередачі (ЛЕП).

Така домовленість досягнута в ході переговорів представників уряду України та Міжнародного банку реконструкції і розвитку (МБРР), що входить до складу СБ.

Переговори продовжувалися із середини квітня поточного року до останнього часу, повідомила прес-служба Міністерства фінансів у вівторок.

Сторони погодили умови надання позики, проекти угод про позику між МБРР та Україною, про реалізацію проекту між МБРР та національною енергетичною компанією (НЕК) "Укренерго", що виступить безпосереднім отримувачем позики, уточнює прес-служба.

Реклама:

Заходи, на які МБРР може виділити кредитні кошти, об'єднані в умовний проект "Передача електроенергії" загальною вартістю $238 млн. "Укренерго" направить на реалізацію передбачених проектом заходів $38 млн.

Директор "Укренерго" Віталій Тимченко у вівторок повідомив, що Національна комісія з регулювання електроенергетики включить у тариф компанії на передачу електроенергії кошти, необхідні для реалізації цього проекту.

Він також уточнив, що основна частина кредитних засобів буде спрямована на заміну повітряних вимикачів на елегазові на підстанціях напругою 750 кВ.

Потенційними постачальниками цього обладнання, за словами Тимченка, є ABB, Siemens і AREVA.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних та міждержавних ЛЕП, а також централізовану диспетчеризацію роботи об'єднаної енергосистеми України.

НЕК є державним підприємством, що знаходиться в управлінні Міністерства палива та енергетики.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!