52% українців виправдовують корупцію

Вівторок, 22 травня 2007, 19:09

52% українців вважають, що корупція за певних умов може бути виправдана.

Про це свідчать дані загальноукраїнського дослідження про стан корупції в Україні, яке було проведено Київським міжнародним інститутом соціології.

"Це означає, що люди готові давати хабарі, щоб пришвидшити процес отримання дозволів... Крім того, вони готові дати хабар, щоб влада заплющила очі на зловживання законодавством", – прокоментувала результати дослідження менеджер з дослідження та моніторингу проекту "Гідна Україна" Світлана Горна.

За результатами дослідження, кожний п’ятий українець, звертаючись у своїх питаннях до органів влади, стикається з вимаганням хабара.

Реклама:

Жертвами корупції, як повідомила Горна, найчастіше виступає молодь, люди старшого віку; люди з середньою спеціальною і вищою освітою; заможні люди. Причому власне вони висловлюють готовність боротися за свої права і проти корупції.

Найбільш корумпованим органом респонденти назвали Державтоінспекцію.

У вівторок в Києві було презентовано загальнонаціональне дослідження про стан корупції в Україні "Оцінка стану корупції в Україні". В основу дослідження покладено опитування громадської думки, яке було проведено у січні-квітні 2007 року.

Дослідження є базовим і слугуватиме основою для вимірювання результатів Порогової програми, розробленої урядом України у співпраці з Корпорацією "Виклики тисячоліття".

Втілення цієї програми розпочалося у грудні 2006 року. Опитування здійснювалось Київським міжнародним інститутом соціології під керівництвом "Менеджмент системз Інтернешнл" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!