"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У країнах з перехідною економікою не покращився рівень життя

Понеділок, 21 травня 2007, 13:16

Більшість населення країн, які здійснюють перехід від планової економіки до ринкової, не почало жити краще, ніж воно жили в 1989 році, свідчать результати дослідження ЄБРР і Світового банку.

У ході дослідження The Life in Transition були опитані 29.000 людей з 29 країн.

Аналіз зібраних даних показав, що молоді люди мають тенденцію оцінювати свої умови життя вище, ніж люди похилого віку, що підтверджує традиційні уявлення про те, що відмова від комуністичної моделі вдарила по пенсіонерах.

Реклама:

Опитані вказують на нерозв’язаність проблеми корупції, а також на зниження рівня довіри до держави і до своїх співвітчизників, у порівнянні з періодом до 1989 року.

"Тільки 30% вважають, що їх родина живе зараз краще, ніж у 1989 році", - говориться в доповіді.

Особливо похмурі оцінки поточного добробуту, у порівнянні з рівнем до 1989 року, були дані в Південно-Східній Європи, причиною чого стало значне зниження рівня життя в країнах колишньої Югославії.

"У той же час результати показують оптимізм. На питання про те, чи згодні опитувані з тим, що діти, які зараз народжуються, будуть жити краще, ніж вони, більшість (54%) відповідають, що згодні, і тільки 24% - відповідають негативно", - говориться в дослідженні.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!