"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британці не дадуть "Газпрому" купити британську енергокомпанію

Понеділок, 21 травня 2007, 14:29

Британський уряд дав зрозуміти, що в нього є можливості заблокувати купівлю ВАТ "Газпром" акцій британської енергетичної компанії, пише The Observer.

На даний момент це найбільш чіткий сигнал британських чиновників з даного питання.

Раніше "Газпром" заявляв про прагнення збільшити свою присутність на енергетичному ринки Великобританії, зокрема, згадувалася компанія Centrica. Російська компанія хоче істотно збільшити свою частку британського ринку, що становить зараз час 2%.

Уайтхол відчуває занепокоєння із приводу поводження "Газпрому" і російської влади стосовно іноземних інвесторів у Росії й таких сусідніх країнах, як Україна й Білорусія, поставки в які переривалися через суперечку навколо підвищення цін на російський газ, відзначає The Observer. Торік Royal Dutch Shell продала "Газпрому" половину своєї частки в проекті "Сахалін-2" під тиском російської влади. У цей час BP зіштовхнулася з тиском на спільне підприємство ТНК-BP.

Реклама:

Ще у квітні 2006 року британський прем'єр-міністр Тоні Блер заявляв, що Великобританія не блокуватиме купівлю "Газпромом" акцій британської енергетичної компанії, нагадує The Observer.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!