"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може повернутися в "чорний список" FATF

Середа, 16 травня 2007, 10:16

Україна знову може потрапити в "чорний список" Міжнародної групи з протидії відмиванню грошей - FATF. Таке застереження виразив заступник голови Державного комітету фінансового моніторингу України Олексій Фещенко.

Фещенко нагадав, що "2006 року FATF навіть припинила процедуру активного моніторингу України, тобто в FATF до нас більше не було претензій".

Але за минулі роки додалися нові рекомендації, вимоги світового співтовариства щодо протидії відмиванню брудних грошей стали ще більш жорсткими. Тому, продовжив Фещенко, тепер українське законодавство варто знову приводити у відповідність з цими рекомендаціями.

Реклама:

Українські фахівці підготували відповідний пакет законопроектів, що вже пройшов юридичну експертизу і був схвалений урядом. Однак, тепер виникла проблема з дієздатністю українського парламенту.

Але якщо рекомендації FATF не будуть виконані найближчим часом, то Україна, за словами Фещенка, ризикує знову потрапити до чорного списку, або принаймні поставити вітчизняні банки в дуже невигідне становище у світі.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!