"Київстару" все ще заборонено оголошувати свої фінансові результати

Вівторок, 15 травня 2007, 19:44

Київський апеляційний господарський суд сьогодні залишив у силі судову заборону ЗАТ "Київстар" на надання фінансової інформації кому-небудь та проведення належного міжнародного аудиту компанії.

Судова заборона була накладена в результаті позову компанії "Альпрен", афільованої з Аltімо - телекомунікаційним підрозділом російської "Альфа-Груп".

Про це повідомили в компанії Telenor, найбільшому акціонері "Київстару".

"Ми зробили все можливе для захисту інтересів "Київстару". Telenor звернувся до суду з проханням виступити учасником процесу, але наша заява навіть не була розглянута. Очевидно, що Аltімо наполягає на подальшому просуванні справи, що може призвести тільки до неможливості "Київстару" надавати свою фінансову інформацію кому-небудь та проводити належний міжнародний аудит. "Київстар" вже погодився додатково заплатити $1,1 млн. власникам своїх єврооблігацій у зв'язку з дією цієї судової заборони", - заявив Тронд Мое, глава представництва Telenor в Україні.

Реклама:

Глава представництва Telenor в Україні вважає, що нинішня ситуація може призвести до того, що рейтингові агентства можуть відкликати рейтинги "Київстару".

"Якщо Аltімо буде продовжувати свої атаки на "Київстар" замість того, щоб дати дозвіл на проведення аудиту, це може змусити рейтингові агентства відкликати рейтинги "Київстару", що, у свою чергу, може надалі створити проблеми для компанії", - заявив Мое.

Нагадаємо, що акціонери "Київстару" - Telenor та "Альфа-Груп" - знаходяться у відкритій конфронтації через різні погляди на шляху виходу "Вимпєлкому" на ринок України (ТМ Beeline) та механізму призначення керівництва "Київстару".

Раніше "Київстар" оголосив про те, що не може оголосити результати своєї операційної діяльності за лютий у зв'язку із суперечками, що ведуться між акціонерами компанії.

У свою чергу Telenor оголосив про деконсолідацію "Київстару" зі своєї фінансової звітності.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!