"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ повторив вимогу про арешт акцій НЗФ

Понеділок, 14 травня 2007, 18:53

Фонд державного майна 10 травня подав позов до Господарчого суду Дніпропетровської області з вимогою накласти арешт на 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів (Дніпропетровська область).

Про це повідомляють з посиланням на прес-службу ФДМ.

У новому позові Фонд держмайна надав додаткову аргументацію своєї позиції.

ФДМ вимагає заборонити здійснювати над даним пакетом, який оскаржує у консорціуму "Придніпров’я", будь-які дії, що, зокрема, не дозволить голосувати даним пакетом на запланованих на 17 травня зборах акціонерів

Реклама:

Суд за поданим позовом ухвалу поки що не виніс.

Як повідомлялося, 26 квітня не відбулися через відсутність кворуму збори акціонерів НЗФ, до порядку денного якого було внесено питання збільшення статутного фонду на 312 млн. грн. — до 388,884 млн. грн. шляхом додаткової емісії акцій, дане питання внесене до порядку денного зборів акціонерів, запланованих на 17 травня.

Раніше ФДМ, намагаючись перешкодити ухваленню рішення про допемісії, подав позов в Госпсуд Дніпропетровської області, вимагаючи накласти арешт на спірний пакет акцій, проте 25 квітня суд відмовив Фонду.

14 березня судова палата в адміністративних справах Верховного Суду скасувала винесені в 2005 році судові ухвали про недійсність договорів купівлі-продажу 50%+1 акція НЗФ, укладених в 2003 році між ФДМ і консорціумом "Придніпров’я" Віктора Пінчука.

22 березня господарча палата Верховного Суду залишила в силі рішення Вищого господарчого суду від 1 лютого 2007 року, , що визнало ФДМ власником 50%+1 акція НЗФ.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров’ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн., в серпні 2003 року — ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. гривень.

НЗФ є найбільшим в Україні виробником феросплавів.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!