Бойко розповість про вибух газопроводу наступного тижня

П'ятниця, 11 травня 2007, 18:45

Причини аварії на українській ділянці магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород будуть оприлюднені наступного тижня.

Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"Там комплекс причин. Зараз однієї причини немає. Ми оприлюднимо висновки нашої комісії наступного тижня", - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів у четвер ввечері.

Він уточнив, що руйнування газопроводу могло відбутися через просідання ґрунту, викликаного перенасиченням ґрунту в місці проходження трубопроводу мінеральними добривами.

Реклама:

Мінпаливенерго в ході встановлення причин того, що сталося, за словами Бойко, підтримує контакт із прокуратурою.

Глава Мінпаливенерго також відкинув припущення, що аварія відбулася через недостатній обсяг інвестицій у газотранспортну систему України.

"Інвестування тут ні до чого. Ми інвестуємо достатньо. Ми приблизно $500 млн. щорічно інвестуємо в лінійну частину та у компресорні станції. Те, що відбулося, не пов'язано з інвестуванням, не пов'язано з фінансуванням", - сказав Бойко.

"Ми зробимо так, щоб ця ситуація не повторилася", - завірив глава Мінпаливенерго.

Як повідомлялося раніше, вибух на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород відбувся 7 травня близько 15:15 за київським часом біля компресорної станції "Ставище", розташованої в Богуславському районі Київської області.

Транспортування газу по трубопроводу було припинено. Аварія не відбилася на транзиті російського природного газу в Європу. Поставки палива були компенсовані за рахунок використання рівнобіжних маршрутів. "Укртрансгаз", оператор газотранспортної системи України, для нівелювання наслідків події збільшила обсяги транзиту газу по магістральних газопроводах "Прогрес" та "Союз".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!