"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Маріуполі відкрили найбільший в Україні критий стадіон

Четвер, 10 травня 2007, 17:16

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча відкрив найбільший в Україні критий стадіон "Ільїчивець".

Вчора нове футбольне поле зі штучним покриттям уперше випробували юнацькі та ветеранські футбольні команди, повідомляє "Остров".

Стадіон розрахований на прийом 5 тис. глядачів. Загальна площа всіх приміщень стадіону складає 2 гектари. Висота зовнішніх конструкцій стадіону - 25 метрів, над футбольним полем – 15 метрів.

Крім футболу в спортивному комплексі будуть проводитися змагання та тренування з інших видів спорту – волейболу, боксу, кікбоксингу, баскетболу. Для цього тут обладнані 450 приміщень, що включають невеликі спортивні зали, роздягальні, душі. На прилягаючому до стадіону майданчику добудовуються також 2 відкритих тенісних корти.

Реклама:

"Головна задача будівництва стадіону - розвиток дитячого та юнацького спорту в Маріуполі, прагнення захопити молодих людей здоровим способом життя, забрати їх з вулиць до спортивних залів", - зазначив на відкритті керівник Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.

За словами директора стадіону Дмитра Черноусова, при будівництві споруди серйозна увага приділялася питанням пожежної безпеки та міцності конструкцій. Стадіон побудований зі значним запасом міцності, із застосуванням найсучасніших будівельних технологій. Крім маріупольських проектних та будівельних організацій, у роботі з проектування особисту участь приймала київська фірма "ІВІК".

У скільки обійшовся стадіон комбінатові ім. Ілліча представники підприємства не розголошують, однак, за неофіційною інформацією, на зведення "Ільїчівця" витрачено приблизно $50 млн. При цьому на підприємстві не приховують, що фінансові кошти, що пішли на будівництво, можливо, ніколи не будуть повернуті.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!