"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заявляє, що Тимошенко бреше

П'ятниця, 20 квітня 2007, 16:24

НАК "Нафтогаз України" називає заяву Блоку Юлії Тимошенко про незаконне виведення майна ВАТ "Чернівцігаз" "завідомо брехливою".

Про це в своєму прес-релізі повідомила прес-служба НАКу.

"Нафтогаз" стверджує, що БЮТ свідомо викривив його позицію щодо консолідації під контролем держави регіональних газорозподільних мереж, які були "передані у безоплатне "користування" приватним газорозподільним підприємствам у 2001 році, коли Юлія Тимошенко посідала посаду віце-прем’єр-міністра України з ПЕК".

Відтак НАК "Нафтогаз України" заявляє, що її політика щодо державних газорозподільних мереж є "послідовною та прозорою" і полягає у забезпеченні їх ефективного використання, збільшення капвкладень у ремонт і реконструкцію мереж, а також забезпечення їх безаварійної експлуатації.

Реклама:

Компанія пояснює, що ініціювала передачу мереж під контроль 100%-во державного підприємства "Укргазмережі" у регіонах, де капіталовкладення у мережі з боку облгазів є меншими, ніж передбачено умовами договорів, а також там, де експлуатуючі організації не забезпечують повні розрахунки за отриманий природний газ.

"Нафтогаз" також заявляє, що має повне право на вилучення газорозподільних мереж у несумлінних облгазів за посередництвом ДК "Газ України", оскільки саме ця його дочірня компанія за договорами користування передавала облгазам мережі.
НАК наголошує, що не збирається приватизовувати або змінювати форму власності регіональних газорозподільних мереж, і програма приватизації ФДМУ на 2007 рік цього також не передбачає.

"Заява Блоку Юлії Тимошенко прямо протирічить заявленій політиці БЮТ щодо закріплення контролю держави над газотранспортною системою України та свідчить про наявність системи подвійних стандартів. Сьогоднішньою заявою БЮТ фактично виступив за збереження незаконного контролю приватних осіб над частиною газотранспортної системи в Чернівецькій області та проти намагань "Нафтогазу України" повернути цю державну власність під контроль держави", — сказано у заяві "Нафтогазу".

У ній також НАК нагадує, що на початку квітня БЮТ спробував перешкодити поверненню під контроль держави ВАТ "Черкасигаз", де має особисті інтереси заступник голови БЮТ Богдан Губський, і що близький до Губського депутат від БЮТ Петро Кузьменко брав участь у "спробі злочинного нічного захоплення" підприємства.

Відтак "Нафтогаз України" констатує, що БЮТ продовжує виступати в ролі політичного "даху" для "відвертого рейдерства та незаконних спроб" відчуження державної власності у газові сфері, а керівництво блоку має у цій сфері власні фінансові інтереси. Як сказано у заяві НАКу, БЮТ, крім тиражування "відверто брехливих" заяв, вдається до прямого політичного тиску на державні регуляторні органи, зокрема на Нацкомісію з регулювання електроенергетики (НКРЕ).

"Компанія розглядає заяву БЮТ як таку, що була опублікована або шляхом введення в оману лідерки Блоку Юлії Тимошенко, або внаслідок низького рівня її компетентності у питаннях функціонування газового ринку України", — говориться у заяві НАК "Нафтогаз України".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!