Боріс Єльцин загубив документи на землю вартістю 40 мільйонів

Середа, 7 березня 2007, 11:07

Колишній президент Росії Боріс Єльцин заявив у міліцію про зникнення документів, що засвідчують його право володіння двома ділянками в Одінцовському районі Підмосков`я (знаменита Барвіха) загальною площею у 4 гектари.

Орієнтовна вартість ділянок складає від 10 до 40 мільйонів доларів.

Безслідно зниклі папери розшукують співробітники московського ОВД "Крилатскоє".

Цікаво, що історія зникнення документів, що підтверджують право власності Єльцина, супроводжується цілою купою нестиковок.

Реклама:

Почалося все з того, що рано вранці 5 березня у відділенні міліції з`явився 53-річний Олександр Московкін – директор дачного споживчого кооперативу "Калуга", який займається орендою і продажем елітної нерухомості на Рублево-Успенському шосе, пише "Твой дєнь".

Чоловік пред`явив посвідчення, де значилося, що він є довіреною особою колишнього президента Росії Боріса Єльцина. І йому потрібно зареєструвати заяву про зникнення паперів з тим, щоб опісля мати змогу відновити їх.

Від імені Боріса Ніколаєвич Московкін повідомив, що "документи на право власності на дві земельні ділянки площею 3,75 гектара і 0,25 гектара втрачені за невідомих обставин", повідомляє "Комсомольська правда".

У коментарі виданню Московкін заявив, що "документи Боріс Ніколаєвич втратив ще... минулого року".

"Володіючи цими документами, шахраї можуть підробити довіреність і просто перепродати цю землю іншим людям", - так для "КП" прокоментував ситуацію адвокат колегії адвокатів "Презумпція" Філіп Шишов.

Проте, судячи по діях пана Московкіна у ОВД "Крилатскоє", спершу належить з`ясувати, про які саме документи і на які ділянки взагалі йде мова.

Спочатку передбачалося, що йдеться про землі, виділені Борису Єльцину 5 квітня 1995 року головою адміністрації Одінцовського району. Тоді згідно ухвали № 653 президентові Росії передали у власність ділянку розміром 3,75 га, зайняту окремими деревами і чагарником, в районі селища Горкі-10. Друга ділянка площею 0,25 га була виділена екс-президентові раніше, нагадує "Твой дєнь".

Але в заяві Олександра Московкіна явно видно, що цифру 3,75 га. згодом виправили на 0,75 га.

Невже екс-президентові Росії загрожує небезпека не тільки від невідомих викрадачів документів?

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!