Українські медіамагнати заробили на рекламі 390 млн. дол.

Середа, 7 березня 2007, 12:14

Найбільш популярним рекламодавцем в українському ефірі в 2006 році був телеканал "Інтер".

За даними Gf Ukraine, на канал приходиться чверть усіх рекламних бюджетів, повідомляє "Дело".

Далі з невеликим відривом слідує Студія "1+1", що займає 22% ринку.

Також солідну частку від рекламних доходів одержували телеканали медіахолдингу Віктора Пінчука – "Новий канал", ICTV та СТБ охопили 26,6% ринку телереклами.

Реклама:

Основним же продавцем рекламного часу на телебаченні минулого року стала компанія "Інтер-реклама".

Зараз цей сейлз-хаус продає рекламний час на телеканалах "Інтер", ICTV, Enter-film, Enter, "Мегаспорт", "Перший канал" і "Всесвітня мережа" (Росія). Торік на його частку прийшлось 62,6% рекламних продажів.

Другий за обсягами сейлз-хаус "Пріоритет" (26,2% ринку) працює з телеканалами "Студія "1+1", ТЕТ, РТР-планета, "Кіно" і "Сіті".

При цьому, за оцінками Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2006 році комерційні компанії витратили на телерекламу 390 млн. дол., що на 59% більше ніж рік назад.

Головним рекламодавцем на українському телебаченні в 2006 році стала компанія Procter&Gamble. Її рекламний бюджет оцінюється експертами в 85 млн. дол.

Значні суми на свою телерекламу витратили також Schwarzkopf&Henkel, Unilever і Benckiser, оператори мобільного зв'язку UMC, "Київстар GSM", кондитерські холдинги Nestle і Kraft Foods.

Перші підсумки 2007 року дозволяють говорити про те, що серед лідерів телереклами з'явився ще один гравець – компанія L'оrеаl. Вона за два місяці поточного року встигла витратити на телерекламу близько 8 млн. дол.

"Через більш ніж 50%-е зростання вартості ТБ-реклами основні категорії рекламодавців, що просувають алкогольні напої, кондитерські вироби і медпрепарати, знизили свою активність", - пояснює Ірина Коротич, медіааналітик Publicis Groupe Media (компанія Cortex).

У той же час, на її думку, підвищилася активність на ринку медіареклами операторів зв'язку, що пов'язано з виходом на ринок нових гравців.

У 2007 році експерти очікують зростання ринку ТБ-реклами ще на 22% — до 482 млн. дол.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!