"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС значно збільшить фінансову допомогу Україні

Середа, 7 березня 2007, 19:28

У період з 2007 по 2010 рік Європейський союз планує виділити 494 млн. євро на підтримку процесу реформ та виконання плану дій Украина-ЕС.

Про це перед зустріччю з президентом Віктором Ющенком 8 березня заявила комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

"Україна зробила значний прогрес у здійсненні своїх демократичних і економічних реформ після помаранчевої революції. Завдяки нашій розширеній фінансовій допомозі ми будемо підтримувати зусилля України, спрямовані на реалізацію реформ. Наша допомога буде використовуватися на посилення належного державного управління та демократичних інститутів, наближення законодавства та стандартів України до законодавства ЄС, а також на підтримку співробітництва в таких ключових галузях, як енергетика, транспорт та охорона навколишнього середовища", - зазначила Ферреро-Вальднер.

Крім того, за її словами, Україна може скористатися можливостями, що пропонує Інвестиційний фонд сусідства, у рамках якого буде залучатися додаткове кредитування, у тому числі від Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЕБРР).

Нагадаємо, Євросоюз є найбільшим донором України, надавши більш 2 млрд. євро з початку 1991 року, переважно за Програмою TASIS (технічна допомога ЄС країнам СНД).

Реклама:

У 2004-06 роках щорічна допомога ЄС Україні в середньому складала 70,7 млн. євро, а в 2007-2011 роках досягне 123,5 млн. євро на рік.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!