Ахметов надумав експансію за кордон

Вівторок, 6 березня 2007, 10:44

Холдинг "Метінвест" планує купити готові прокатні потужності за кордоном.

Про цк генеральний директор "Метінвесту" Ігор Сирий сказав в інтерв'ю аналітичному діловому тижневикові "SmartMoney".

За його словами, протягом найближчих п'яти років "Метінвест" має намір вкласти в розвиток порядку 4 млрд. дол.

"Нам потрібні прокатні потужності за кордоном, і ми активно займаємося пошуком цілей для поглинання", - зазначив Сирий. При цьому він підкреслив, що закордонні активи потрібні не для престижу, тому що компанія вже цей рівень переросла.

За словами гендиректора, до 2011 р. "Метінвест" збирається збільшити виплавку сталі до 11 млн. т. на рік проти нинішніх 8,6 млн. т. А ще через п'ять років комбінати повинні виплавляти вже 15 млн. т. сталі, при цьому продажу сировини передбачається звести до нуля, а частку напівфабрикатів різко зменшити. Тоді виторг холдингу може зрости у 2-3 рази в порівнянні з нинішньою.

Реклама:

"Рінату Ахметову та його менеджерам залишилося тільки визначити оптимальне співвідношення між купівлею готових прокатних потужностей за кордоном та будівництвом нових в Україні", - пише видання.

Компанія "Метінвест Холдинг" управляє гірничо-металургійним бізнесом групи СКМ народного депутата Ріната Ахметова.

Група "Метінвест" поділена на три дивізіони: вугілля та коксу ("Краснодонвугілля", Авдіївський КХЗ), гірничорудний (Північний ГЗК, Центральний ГЗК, Докучаєвський флюсодоломітний комбінат, Новотроїцьке рудоуправління, Криворізький центральний рудоремонтний завод, "Кривбасвибухпром") і дивізіон сталі та прокату (МК "Азовсталь", італійський меткомбінат Ferriera Valsider, Єнакіївський метзавод, "Метален", Харцизький трубний завод і трейдер Leman Commodities).

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!