Компанія Ахметова вперше влазить у борги на $400 млн.

Вівторок, 6 березня 2007, 14:05

Найбільша холдингова компанія України ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) уклала c BNP Paribas (Швейцарія) угоду про організації кредиту обсягом 400 млн. дол. строком на чотири роки.

СКМ залучає кредит у рамках своєї п'ятирічної програми розвитку бізнесу вартістю понад 5 млрд. дол., повідомила прес-служба СКМ у вівторок.

"У підприємств групи СКМ уже є гарна кредитна історія, а от для самої компанії СКМ це перший досвід виходу на західні ринки запозичення", - прокоментував угоду генеральний директор СКМ Олег Попов.

"Ми, безумовно, будемо інвестувати в розвиток традиційних для нас видів бізнесу - гірничо-металургійного й енергетичного, але паралельно в нас масштабні плани по розвитку нових для нас бізнес-напрямків - телекомунікаційного, фінансового, медійного. Крім того, нас цікавить можливість інвестування в нерухомість", - відзначив директор СКМ.

Реклама:

Відповідно до кредитної угоди, залучені кошти будуть надані СКМ у першій половині 2007 року.

Кредит буде забезпечений 60%+1 акціями Північних і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів, що входять до складу "Метінвесту" - гірничо-металургійного холдингу групи СКМ.

На підприємствах групи СКМ працює більше 160 тис. чоловік.

ЗАТ "СКМ" є керуючою компанією групи, 90% акцій ЗАТ належить народному депутатові від Партії регіонів Рінату Ахметову.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!