Заступник Макухи пояснив, що треба Україні для вступу до СОТ

Вівторок, 6 березня 2007, 18:10

Для завершення вступу України до Світової організації торгівлі доведеться внести ще декілька змін до законодавства.

Про це заявив у вівторок журналістам у Брюсселі заступник міністра економіки Валерій П’ятницький, який проводив дводенні консультації щодо завершення процесу вступу до СОТ.

"Доведеться робити і деякі уточнення у законодавстві. Але це вже не буде стосуватися великої кількості законів", - сказав він.

П’ятницький, зокрема, зазначив, що йдеться про скасування пільг з ПДВ щодо сільського господарства, а також ухвалення закону щодо біобезпеки.

Реклама:

Ухвалення останнього закону, за словами заступника міністра, з одного боку, є вимогою США, а з іншого, існування такого закону потрібно і самій Україні, адже він має регулювати питання обігу генетично модифікованих продуктів.

Крім того, за словами заступника міністра, у багатьох нещодавно ухвалених українським парламентом законах є положення про необхідність узгодження окремих порядків підзаконними актами.

"У деяких випадках у країн-членів виникає запитання, а яким чином ці підзаконні акти реалізовані. Як ви знаєте, у багатьох законах, наприклад, визначено: Кабінету міністрів протягом певного періоду часу привести свої нормативні акти у відповідність. Зараз ця робота триває і вона повинна бути завершена", - сказав П’ятницький.

Верховна Рада у грудні 2006 року завершила ухвалення необхідних законів для вступу України до СОТ.

Україна планує завершити процес приєднання до СОТ до кінця першого півріччя 2007 року.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!