Українські банки готують ґрунт для співпраці з Iраном

П'ятниця, 30 березня 2007, 20:07

В Асоцiацiї українських банкiв вiдбулася зустрiч керiвництва АУБ з радником посольства Iсламської республiки Iран в Українi п. Алi Асгар Мехрабi.

З боку АУБ у зустрiчi взяли участь Вiце-президент з питань небанкiвського фiнансового сектора Микола Лутак та директор Iнформацiйно-аналiтичного центру Володимир Кучерук.

Про це повiдомляє прес-служба АУБ.

Як повiдомив пiд час зустрiчi п. Алi Асгар Мехрабi, низка iранських банкiв мають зацiкавлення щодо налагодження спiвпрацi та входження на банкiвський ринок України, зокрема шляхом заснування або купiвлi банкiв в Українi, вiдкриття банкiвських фiлiй тощо. За його словами, таку зацiкавленiсть, зокрема, має Банк Розвитку Експорту Iрану, оскiльки обсяг торгiвлi мiж Україною i Iраном в недалекiй перспективi може сягнути 1 мiльярду доларiв США.

Реклама:

Пiд час зустрiчi сторони поiнформували один одного про роботу банкiвських систем своїх країн, стан та перспективи їх розвитку.

Вiце-президент АУБ розповiв iранському гостевi про напрямки дiяльностi Асоцiацiї українських банкiв, взаємодiю з комерцiйними банками, спiвпрацю з Нацiональним банком України, Комiтетами Верховної Ради України, iншими державними установами та органiзацiями. Подiлився нагальними проблемами та досягненнями тощо.

Зi свого боку радник Посольства республiки Iран в Українi запропонував налагодити спiвпрацю з Асоцiацiєю банкiв Iрану, наголосивши на перспективностi та корисностi таких двостороннiх стосункiв.

Сторони позитивно оцiнили результати зустрiчi, висловилися за необхiднiсть поглиблення спiвпрацi, регулярних контактiв, обмiну iнформацiєю тощо.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!