На "Луганськтепловозі" вперше за п'ять років допущено заборгованість із зарплати

Середа, 28 березня 2007, 13:53

Вперше за п'ять років працівникам холдингової компанії "Луганськтепловоз" не виплатили заробітну плату за кілька місяців, починаючи із січня поточного року.

Про це повідомив генеральний директор підприємства Віктор Бикадоров. "Вже треба виплачувати і лютневу зарплату (у березні)", - додав він.

Бикадоров відзначив, що заборгованість із заробітної плати допущена "через те, що ті договори, які підписані з "Укрзалізницею", у цей час ідуть за схемою лізингової поставки. На жаль, лізингові компанії, що виграли тендери, на сьогоднішній день не мають джерел фінансування для проплати нам за надану продукцію".

Генеральний директор "Луганськтепловозу" також сказав, що питання вирішується, "але час досить серйозно упущений".

Реклама:

Бикадоров повідомив, що в цей час чисельність працівників компанії становить 8 тис. чол. "Працюємо чотири дні. Не повністю завантажені. Є люди у відпустках і за свій рахунок, є і у тарифних відпустках", - відзначив він.

Бикадоров нагадав, що у 2006 році "Луганськтепловозу" не вдалося отримати прибуток. Збитки підприємства склали 15 млн грн, включаючи витрати з передачі гуртожитку із соцсфери підприємства. Причина збитковості - нестабільність завантаження підприємства.

"Ми тільки із травня минулого року почали працювати. До травня урядом не був затверджений фінансовий план закупівель "Укрзалізниці". Практично до травня ми не працювали", - сказав гендиректор підприємства.

Поліпшення фінансового стану "Луганськтепловозу" його керівництво пов'язує із приходом на підприємство інвестора - Брянківського машинобудівного заводу (РФ).

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!