"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко ось-ось пустить іноземців на український шельф

Середа, 28 березня 2007, 15:07

Укладення з компанією Vanco угоди про розподіл продукції (УРП) на Прикерченській нафтогазоносній ділянці знаходиться на завершальній стадії і цілком відповідає чинному законодавству України.

Про це міністр палива й енергетики Юрій Бойко повідомив у середу на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

Зокрема, вже врегульовані проблеми, пов'язані з наявністю військового полігону на даній території, - він буде перенесений. Бойко підкреслив, що укладення угоди та пропозиція української сторони західним партнерам будуть зроблені найближчим часом.

"Що стосується змін до законодавства, існуюча угода цілком відповідає сьогоднішньому закону "Про угоди про розділ продукції". І у випадку появи яких-небудь змін у законодавстві, це буде стосуватися вже наступних угод", - сказав міністр.

Реклама:

Нагадаємо, у квітні 2006 року Vanco International Limited була оголошена переможцем тендеру, проведеного урядом України, на право підписання угоди щодо видобутку вуглеводнів на Прикерченській ділянці.

Vanco розраховувала підписати договір з урядом України до 1 грудня 2006 року. Якби договір було підписано, компанія готова була б почати проведення сейсмічних досліджень ділянки вже в травні 2007 року. Однак у жовтні 2006 року Кабмін прийняв рішення підготувати свій варіант угоди з компанією Vanco International. Наприкінці січня 2007 року Міністерство охорони навколишнього природного середовища заявило, що робота над проектом УРП наближається до завершення. Тепер у документ вносяться остаточні виправлення, що враховують додаткові зауваження і пропозиції членів міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання УРП.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!