Бойко на день сміху поховає "РосУкрЕнерго"?

Середа, 28 березня 2007, 17:19

Міністерство палива та енергетики завершує ревізію підписаних з російською стороною угод і протоколів щодо поставок природного газу з метою адаптації їх до існуючої дійсності з забезпеченням максимально вигідних умов для України.

Про це повідомив голова Мінпаливенерго Юрій Бойко на прес-конференції в Києві в середу.

"До 1 квітня ми вийдемо з пропозицією до російських колег з нашим баченням ситуації", - сказав він.

Бойко нагадав, що домовленість про проведення такої ревізії була досягнута раніше підкомітетом з економічних питань російсько-української міждержавної комісії.

Реклама:

Говорячи про умови поставок газу до України в 2008 році, міністр повідомив, що відповідні переговори почнуться влітку.

"Переговори щодо ціни газу на наступний рік ми починаємо влітку. Оптимістичний варіант – це збільшення ціни газу на наш рівень інфляції цього року", - сказав Бойко.

Як повідомлялося, з початку 2007 року Україна закуповує імпортний газ за ціною $130 за 1 тис. куб. м у порівнянні з $95 за 1 тис. куб. м у 2006 році. ВАТ "Газпром", НАК "Нафтогаз" і RosUkrEnergo AG 4 січня 2006 року в Москві підписали угоду про врегулювання відносин у газовій сфері. Сторони узгодили як постачальника російського та середньоазійського газу до України компанію RosUkrEnergo. Крім того, "Нафтогаз" та RosUkrEnergo створили спільне підприємство – ЗАТ "УкрГаз-Енерго" – для реалізації газу на внутрішньому ринку України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!