"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов інвестує $700 млн. у вугілля

Середа, 28 березня 2007, 17:48

Відповідно до стратегії ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК), розрахованої до 2012 року, інвестиції у вугільний бізнес складуть понад $700 млн., з них понад $115 млн. планується вкласти вже цього року.

У той же час планований обсяг інвестицій у енергогенеруючий напрямок складає $380 млн. протягом 5-ти років, у тому числі в 2007 році – $26 млн.

Про це у середу повідомив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко.

Тимченко зазначив, що реалізація стратегії компанії дозволить наростити показник EBITDA (прибуток до амортизації) до $700 млн.

Реклама:

При цьому загальний консолідований виторг ДПЕК повинен скласти $2 млрд.

Очікується, що протягом найближчих 5-ти років середньорічне зростання сегменту видобутку вугілля складе 15%, зростання генерації компанії – 5% на рік, а зростання дистрибуції – 8% на рік.

Компанія має намір знизити витрати і підвищити конкурентноздатність вугільної продукції за рахунок зниження питомих витрат. ДПЕК розраховує, що впровадження нових технологій і оптимізація виробничих процесів дозволить збільшити продуктивність праці з видобутку вугілля на ВАТ "Павлоградвугілля" на 33,7%, а на шахті "Комсомолець Донбасу" – на 68,8%.

В галузі генерації компанія має намір забезпечити обсяг виробництва електроенергії на рівні 16 млрд. кВт/год на рік. Протягом наступних 5-ти років компанія має намір провести реконструкцію 11 з 17 наявних блоків потужністю 200 і 300 МВт на всіх трьох теплових електростанціях.

Вартість реконструкції кожного блоку складе біля $25-35 млн. Говорячи про блок дистрибуції, Тимченко зазначив, що стратегічна задача ДПЕК – досягти обсягу передачі не менш ніж 14 млрд. кВт/год на рік.

ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК) створена для управління вугільними активами групи СКМ бізнесмена Рината Ахметова, є вертикальною інтеграціэю підприємств, що створюють виробничий ланцюжок від видобутку вугілля (ВАТ "Павлоградвугілля", ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу") до генерації (ТОВ "Східенерго", ТОВ "Техремпоставка") і поставок електроенергії (ВАТ "ПЕС-енерговугілля", ТОВ "Сервіс-Інвест").

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!