"Ноу-хау" від столичних забудовників: платний ліфт

Середа, 28 березня 2007, 20:01

Якщо ви проінвестували квартиру в новобудові і вам вдалося уникнути шахрайства, подібного до афери "Еліта-Центру", то це ще не означає, що ви не постраждаєте внаслідок іншого шахер-махера від забудовника.

Як це сталося із мешканцями будинку по Російській, 45-Б. Комунальний сервіс там майже відсутній, за кожен спуск-підйом ліфту доводиться платити, а підвал продали ще до заселення жителів. І це далеко не повний перелік "несподіванок" від забудовника.

Утім, уникнути їх складно, – визнають чиновники. Адже закон про створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків поки що діє лише наполовину.

Платний ліфт – це "ноу-хау" від забудовника з Російської, 45 Б. Один спуск або підйом – двадцять гривень. В іншому разі підіймач не діє. Вагітні та інваліди, що купили тут квартири, через це винаймають житло. Решта новоселів складають тест на витривалість.

Реклама:

Як дурять забудовники, голова ОСББ Євгенія Барабан знає не з чуток. Півтора роки тому тільки-но будинок здали в експулуатацію, мешканці взялися за створення об'єднання співвласників. Втім, доки райадміністрація давала згоду, з'ясувалося: усі підвальні та цокольні приміщення забудовник продав. Заздалегідь. Під офіси. Це підтвердив і представник забудовника.

Зволікати з передачею будинків на баланс ОСББ й тим часом приватизовувати підвали та горища – типова схема маніпуляцій забудовників, – каже головний архітектор Києва Василь Присяжнюк.

"Якщо приміщення підвальні або цокольні не приватизовані до створення ОСББ, то об'єднання має право бути власником цих будівель", – говорить головний столичний архітектор.

"5 канал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!