"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"РосУкрЕнерго" збільшить статутний фонд у 72 рази

Понеділок, 26 березня 2007, 11:24

Акціонери "РосУкрЕнерго" вирішили збільшити статутний капітал компанії з 100 тис. до 7,2 млн. швейцарських франків ($5 млн.).

Це питання буде винесене на засідання Ради директорів "Газпрому", що відбудеться 28 березня.

Як повідомляє російське видання "Вєдомості", за 2006 рік виторг "РосУкрЕнерго", за попередніми даними, збільшилася на 65% - до $7,11 млрд. А от чистий прибуток, швидше за все, залишиться на рівні 2005 року. Адже торік доход трейдеру приносили тільки поставки газу через територію України до Європи.

Найчастіше статутний капітал (СК) компанії змінюється, якщо її акціонери готуються до нової угоди або хтось з них вирішив вийти з бізнесу, відзначає адвокат компанії "Князєв і партнери" Володимир Юрасов.

Реклама:

У той же час представник самої компанії Андрій Кнутов відзначає, що "ніяких змін у структурі акціонерного капіталу не відбудеться".

"Компанія розвивається, росте її контрактна база і фінансові обороти, так що акціонери вирішили збільшити статутний капітал", - сказав він.

"РосУкрЕнерго", відзначають у виданні, менш ніж за три роки перетворилася на великого газового трейдера. У 2005 році компанія стала ексклюзивним постачальником до України середньоазіатського газу до того ж одержала можливість перепродажу частину сировини до Європи. У 2005 році "РосУкрЕнерго" поставила до України 37 млрд. куб. м газу, а ще 8,7 млрд. куб. м - експортувала. Дохід від продажу газу склав $4,3 млрд., а чистий прибуток - $755 млн., що майже весь пішов на дивіденди акціонерам. Після цього "Газпром" переоформив на себе 50% трейдера.

У 2006 році компанія "РосУкрЕнерго" продала Україні вже 50,1 млрд. куб. м, а на експорт - 8,96 млрд. куб. м. Виторг трейдера за минулий рік, говориться в документах до Ради директорів, зріс на 65% до $7,11 млрд. Розмір чистого прибутку автори обіцяють назвати після висновку аудиторів компанії PricewaterhouseCoopers. За словами джерела, знайомого з фінансовими планами "РосУкрЕнерго", він буде на рівні 2005 року.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!