На депутата Тимошенко "повісили" відключення газу

Понеділок, 26 березня 2007, 18:26

Член фракції БЮТ Богдан Губський прагне дестабілізувати соціально-економічну ситуацію в Черкасах, заявив мер міста Сергій Одарич.

"Відключення від газопостачання котелень КП "Черкаситеплокомуненерго" не було економічно вмотивованим, і спричинене бажанням одного зі співвласників "Черкасигазу", народного депутата від БЮТ Богдана Губського дестабілізувати ситуацію в місті", - сказав він на прес-конференції.

За словами Одарича, на сьогодні рівень проплат за спожитий газ комунальним підприємством "Черкаситеплокомуненерго" складає близько 60%, що є одним з найкращих показників по Україні.

Зокрема, рівень платежів за спожитий газ на багатьох українських підприємствах теплокомуненерго складає 1%, 5%, 17%, 19%, а середній показник по Україні наближається до 50%.

Реклама:

Одарич додав, що значна частина боргів КП "Черкаситеплокомуненего" виникла через заборгованість держбюджету перед комунальниками, а також через застосування так званого одноставкого тарифу, за якого населення сплачує за опалення помешкань рівними частинами протягом року.

"Упередженість у діяльності посадових осіб ВАТ "Черкасигаз" засвідчує той факт, що котельні відмикалися від газопостачання і після того, як прокурор міста Черкаси вніс протест на дії цього підприємства", - зазначив мер.

"Виконувач обов'язків голови правління ВАТ "Черкасигаз" Сергій Черніков не лише проігнорував припис прокурора про відновлення постачання газу на котельні міста, але й не зупинив подальших відключень котелень", - додав він.

Одарич зауважив, що заступник міського голови Черкас Анатолій Рибак спілкувався з Черніковим, який заявив, що припиняючи постачання газу він тим самим виконує "вказівку з Києва", і що "йому вказують, коли і яку котельню вимикати".

Прес-служба мера нагадує, що ВАТ "Черкасигаз" припинив подачу газу на котельні КП "Черкаситеплокомуненерго", внаслідок чого без тепла залишилися більше 100 житлових будинків, 3 дитячих садочки та 3 школи.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!